Rouge Forts de Leoube, 2017, Chateau Leoube, 0,75 l

31,50 

Začutite Provanso z Rouge Forts de Leoube! Vino je polnega, svilnatega okusa. Intenziven in obenem prijeten okus razvije note slive in češnje, nato tudi orehov in suhega sadja.

Razpoložljivost: 8 na zalogi

00072 00072 Categories , Tag

Intenzivna barva in čudovita bistrost. Kompleksna »maquis« aroma z zrelimi sadnimi notami. Poln, svilnat okus – intenziven in obenem prijeten. Privlačno, uravnoteženo vino. To suho rdeče vino ima mladosten okus slive in češnje, ki se začne razvijati v kompleksnejše note orehov, suhega sadja in tobaka.

Teža 1,5 kg
Regija

Provansa

Sorta

syrah, grenache, cinsault in cabernet sauvignon

Hiša

Chateau Leoube

Alkoholna stopnja

13.5 %

Priporočena temperatura

14–16 °C

Država

FRANCIJA

Potencial staranja

5–10 let

Stil vina

Klasično rdeče vino

Prostornina

0,75 l

Ujemanje s hrano

divjačina, različni siri, čokoladne sladice

Letnik

2017

Barva

Rubinasto rdeča

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Rouge Forts de Leoube, 2017, Chateau Leoube, 0,75 l”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Chateau Leoube

Zgodba vinograda Léoube se začne v Provansi. V osrčju tega krasnega območja, ki se nahaja v obalnem zalivu na enem najlepših zaščitenih vinogradov v Evropi je posestvo Léoube. Zakoreninjeno je med morjem in hribi, kjer ponuja edinstven terrior 68 hektarjev trte in 23 hektarjev oljčnih nasadov, vsi so namenjeni pridelavi grozdja in oljk za ekološka vina in oljčna olja. Že več kot 20 let gojijo in obdelujejo tla v skladu z načeli ekološkega kmetijstva. Leta 1998 so začeli dolg postopek preusmeritve vinogradniškega in oljčnega nasada. Prenovili so parcele, obdelali tla z največjo skrbnostjo in zasadili vinsko trto. Prenehali so z uporabo kakršnih koli pesticidov in kemikalij. Proizvajajo samo tisto, kar jim lahko nudi zemlja. Vinogradništvo in pridelovanje je v sožitju z naravo. Upoštevajo se naravni cikli letnih časov in spoštovanja ravnovesja vsake rastline v njenem okolju. Svet današnjega in jutrišnjega dne želijo narediti bolj trajnosten, da bi prihodnjim generacijam omogočili boljši planet.

PODOBNI IZDELKI
Scroll to Top