Sainte Radegonde Bordeaux Rouge Superiore,2019, Chateau Jean Faux, 1,5 l

47,00 

Diskreten nos, na mladostni strani s čistim in elegantnim sadjem, sladkimi slivami in rdečimi jagodami, nekaj not sladkega korena. Gladko srednje telo z elegantnim mladim sadjem in mehkim zaključkom.

Razpoložljivost: 2 na zalogi

Ta Bordeaux Rouge Superieur “Sainte Radegonde” je sestavljen iz mešanice, kjer poleg 80 % merlota najdemo manjši del, 20 % cabernet franca. Vinogradi so v bližini Sainte-Radegonde, na ilovnatih in apnenčastih tleh z južno in jugozahodno lego.

Diskreten nos, na mladostni strani s čistim in elegantnim sadjem, sladkimi slivami in rdečimi jagodami, nekaj not sladkega korena. Gladko srednje telo z elegantnim mladim sadjem in mehkim zaključkom.

Teža 2,4 kg
Regija

Bordeaux

Potencial staranja

10–15 let

Sorta

80% merlot, 20% cabernet franc

Hiša

Chateau Jean Faux

Alkoholna stopnja

14 %

Priporočena temperatura

14–16 °C

Država

FRANCIJA

Stil vina

Klasično rdeče vino

Letnik

2019

Prostornina

0,75 l

Vinifikacija

Ročna trgatev, hladna maceracija pred fermentacijo, fermentacija z avtohtonimi kvasovkami, 12 do 14 – mesečno zorenje v francoskem hrastu (25% sodov je novih)

Ujemanje s hrano

Divjačina, beef steak, pečeno rdeče meso, starani trdi siri

Barva

Rubinasto rdeča

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Sainte Radegonde Bordeaux Rouge Superiore,2019, Chateau Jean Faux, 1,5 l”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Chateau Jean Faux

Château Jean Faux je starodavna posest v Bordeaxu. Zgodba sega v srednji vek, ko je bil Sainte-Radegonde templjarska vas. V 16. stoletju je posest pripadala družini Du Mas, v 18. stoletju je grof Ezechiel du Mas posest popolnoma prenovil. Današnji lastnik in vinar Pascal Colotte se je s svojo družino na posest Jean Faux preselil leta 2002. Sprva izdelovalec sodov je Pascal leta potoval po vinogradih sveta in nato še sam postal vinar. V osrčju regije Bordeaux, v vasi Sainte-Radegonde, je Jean Faux edinstvena posest. Gleda proti apelaciji Saint-Emilion, kateri je podobna po sestavi tal: glina, kreda in apnenc. Le četrtina zemlje posesti Chateau Jean Faux je zasajena z vinsko trto. Ostalo so gozdovi, travniki, potoki, ribniki - popoln ekosistem za razvoj biodiverzitete. Najlepši terroirji so rezervirani za trto in obsegajo 12,8 hektarjev: 10,6 hektarjev posesti je zasajenih z rdečim grozdjem, 2,2 hektara pa z belim. Trgatev poteka ročno, sortiranje jagod je zelo strogo. Od leta 2008 vina Jean Faux pridelujejo ekološki, vendar so že pred tem delali brez kemikalij. V letu 2014 je Pascal začel s prehodom na biodinamiko. Danes že delujejo z biodinamičnim certifikat - tako Demeter, kot tudi francoski Biodyvin.

PODOBNI IZDELKI
Scroll to Top