Sainte Radegonde Bordeaux Superiour Rouge 2017, Chateau Jean Faux, 1,5 l

47,00 

Vonj je svež, aromatičen in ponuja fino kompleksnost. Razkriva note črnega ribeza in robidnice povezane z rahlo zaznavo vanilije, sladkega korena, kot tudi gozdne jagode in subtilne note sladkih začimb npr. blagega tobaka. Okus je saden, mineralen, dobro uravnotežen in ponuja dinamiko ter dobro svežino.

Razpoložljivost: 6 na zalogi

00854 00854 Categories , Tag

Ta Bordeaux Rouge Superieur “Sainte Radegonde” je sestavljen iz mešanice, kjer poleg 80 % merlota najdemo manjši del, 20 % cabernet franca. Vinogradi so v bližini Sainte-Radegonde, na ilovnatih in apnenčastih tleh z južno in jugozahodno lego.

Vonj je svež, aromatičen in ponuja fino kompleksnost. Razkriva note črnega ribeza in robidnice povezane z rahlo zaznavo vanilije, sladkega korena, kot tudi gozdne jagode in subtilne note sladkih začimb npr. blagega tobaka. Okus je saden, mineralen, dobro uravnotežen in ponuja dinamiko ter dobro svežino. V okusu to vino izraža note sočnega rdečega jagodičevja in nekoliko bolj sočnega črnega ribeza s pridihom češnje, blagega tobaka. Tanini so blagi. To vino ima lepo dolžino okusa.

Teža 2,4 kg
Regija

Bordeaux

Potencial staranja

10–15 let

Sorta

80% merlot, 20% cabernet franc

Hiša

Chateau Jean Faux

Alkoholna stopnja

14 %

Priporočena temperatura

14–16 °C

Država

FRANCIJA

Stil vina

Klasično rdeče vino

Letnik

2017

Prostornina

1,5 l

Vinifikacija

Ročna trgatev, hladna maceracija pred fermentacijo, fermentacija z avtohtonimi kvasovkami, 12 do 14 – mesečno zorenje v francoskem hrastu (25% sodov je novih)

Ujemanje s hrano

Divjačina, beef steak, pečeno rdeče meso, starani trdi sir

Barva

Rubinasto rdeča

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Sainte Radegonde Bordeaux Superiour Rouge 2017, Chateau Jean Faux, 1,5 l”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Chateau Jean Faux

Château Jean Faux je starodavna posest v Bordeaxu. Zgodba sega v srednji vek, ko je bil Sainte-Radegonde templjarska vas. V 16. stoletju je posest pripadala družini Du Mas, v 18. stoletju je grof Ezechiel du Mas posest popolnoma prenovil. Današnji lastnik in vinar Pascal Colotte se je s svojo družino na posest Jean Faux preselil leta 2002. Sprva izdelovalec sodov je Pascal leta potoval po vinogradih sveta in nato še sam postal vinar. V osrčju regije Bordeaux, v vasi Sainte-Radegonde, je Jean Faux edinstvena posest. Gleda proti apelaciji Saint-Emilion, kateri je podobna po sestavi tal: glina, kreda in apnenc. Le četrtina zemlje posesti Chateau Jean Faux je zasajena z vinsko trto. Ostalo so gozdovi, travniki, potoki, ribniki - popoln ekosistem za razvoj biodiverzitete. Najlepši terroirji so rezervirani za trto in obsegajo 12,8 hektarjev: 10,6 hektarjev posesti je zasajenih z rdečim grozdjem, 2,2 hektara pa z belim. Trgatev poteka ročno, sortiranje jagod je zelo strogo. Od leta 2008 vina Jean Faux pridelujejo ekološki, vendar so že pred tem delali brez kemikalij. V letu 2014 je Pascal začel s prehodom na biodinamiko. Danes že delujejo z biodinamičnim certifikat - tako Demeter, kot tudi francoski Biodyvin.

PODOBNI IZDELKI
Scroll to Top