Ventoux Fanny, 2020, Labadens, 0,75 l

14,00 

“Vino prosojne, rubinasto rdeče barve in goste teksture.
Arome so intenzivne in fine, predvsem pa poudarjajo sadnost črnega jagodičevja. Razkrije se nam zreli črni ribez, robidnica, sliva. Pa note vijolice, zelišč in gozdne podrasti, ki se prepletejo z rahlo masleno zaznavo.”

Razpoložljivost: 18 na zalogi

00824 00824 Categories , Tag

Vino prosojne, rubinasto rdeče barve in goste teksture.
Arome so intenzivne in fine, predvsem pa poudarjajo sadnost črnega jagodičevja. Razkrije se nam zreli črni ribez, robidnica, sliva. Pa note vijolice, zelišč in gozdne podrasti, ki se prepletejo z rahlo masleno zaznavo.
Vino je suho, mehkobno in toplo. Obenem ponudi intenzivno svežino in ravno prav satenastega tanina, da vse zaznave uravnovesi. Okus je intenziven, eleganten in poln. Dolg pookus pa razkriva note zrelega črnega jagodičevja, v katerem se odseva zlasti črni ribez, sliva, češnja in jagoda.

Teža 1,5 kg
Regija

Dolina reke Rone

Sorta

60 % carignan, 40 % grenache

Hiša

Labadens

Alkoholna stopnja

14.5 %

Priporočena temperatura

14–16 °C

Država

FRANCIJA

Potencial staranja

5–10 let

Stil vina

Bogato rdeče vino

Letnik

2020

Prostornina

0,75 l

Vinifikacija

30-dnevna maceracija z nežnim namakanjem klobuka, 12-mesečno zorenje vina v jekleni posodi

Ujemanje s hrano

lasagna, pizza, svinjetina in perutnina, tudi fazan

Barva

Rubinasto rdeča

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Ventoux Fanny, 2020, Labadens, 0,75 l”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Labadens

Labadens je rezultat študentskega prijateljstva med Fanny in Thomasom. Začetki segajo v leto 2010, ko sta se ponovno srečala v dolini reke Rone – Fanny na počitnicah z družino, Thomas pa službeno kot leteči enolog med območji Ventoux in Vacqueyras. Njun prvi cuvée je bil rdeči Ventoux in to ni naključje. Gre za apelacijo, ki je marsikdaj po krivem spregledana, saj območje s svojim terroirjem nudi odlične pogoje za pridelavo izjemnih vin. Thomas je kmalu želel ponujati tudi belo vino. Sorta, ki ga še posebej navdušuje in v katero verjame je Clairette. Gre za sorto, ki pozno dozori in jo obirajo po rdečih, kar terja precej več truda v vinogradu in kleti. Naravno je bilo, da sta vino poimenovala po njemu. Od takrat se je nabor vin Labadens razširil. Fanny in Thomas vseskozi ostajata zvesta filozofiji hiše – pridelati uravnovešena vina iz tradicionalnih sort po načelu ekološke pridelave.

PODOBNI IZDELKI
Scroll to Top