Blanc de Blancs, Domaine Slapšak

Domaine Slapšak
Blanc de Blancs, Domaine Slapšak
20.90 
  • Velikost steklenice: 0,75 l
  • Regija: Dolenjska
00141
Na zalogi
+
Naši količinski popusti:
Količina 6+ 12+
Cena 20.27 € 19.86 €

Odlična penina iz dolenjske kleti Domaine Slapšak. Uživajte v odličnih, elegantnih slovenskih mehurčkih, primernih tudi za najlepše priložnosti!

Ime Domaine Slapšak združuje francosko in slovensko besedo. Tudi penine in vina, ki jih njihov francoski enolog ustvarja iz tipično slovenskih sort dolenjskega terroirja, so polna slovenskega karakterja in francoske elegance. Spoznajte njihovo zgodbo in odkrijte vina, ki so prinesla svež veter v slovensko ponudbo penin.

Penina Blanc de Blancs je nastala iz želje, da bi prikazali poln izraz chardonnaya s terroirja Dolenjske: ena sorta, chardonnay, z enega terroirja, vinograda Pesce.

To penino je navdihnila dežela, od koder prihaja vinar. V njegovi rodni Šampanji je poimenovanje “Blanc de Blancs” rezervirano samo za vina, ki nastanejo izključno iz chardonnaya.

Ta plemenita sorta tudi kot goba posrka vse, kar mu daje terroir, na katerem raste. Slapšakov cuvée je popoln primer za to. Vse grozdje za penino Blanc de Blancs prihaja samo iz vinograda Pesce, kjer chardonnay raste na flišni podlagi. Ta sedimentna kamnina, v kateri se izmenjujeta peščenjak in s kalcijem bogat lapor, je zelo drobljiva in zato kot nalašč za trse, ki korenine poženejo globoko. To daje chardonnayu edinstveno moč in stil, ki se izrazi postopno v 40 mesecih počivanja na drožeh.

V nosu na začetku prevladujejo glog, agrumi in zrel ananas. Ko se vino ogreje v kozarcu, chardonnay penine Blanc de Blancs nežno razvije vso svojo polnost in kompleksnost. V ustih najprej zaznamo francoske rogljičke in karamelo, ob zaključku pa kutinovo marmelado. Konec je bogat, vinski in natančen.

Postrezite ga kot aperitiv, morda skupaj s postrvjim kaviarjem na palačinkah blini. Ponudite ga lahko ob jedeh, kot so rezanci s školjkami ali carpaccio Jakobovih pokrovač s svežim istrskim olivni oljem. Odlično se obnese tudi ob krožniku suhega kraškega pršuta s koščki parmezana.

Alkoholna stopnja:
12%
Barva vina:
zlato rumena
Potencial staranja:
5 let
Priporočena temperatura serviranja:
6 °C
Sorta:
chardonnay
Stil vina:
peneče
Ujemanje s hrano:
Postrezite ga kot aperitif, morda skupaj s postrvjim kaviarjem na palačinkah blini. Ponudite ga lahko ob jedeh, kot so rezanci s školjkami ali carpaccio Jakobovih pokrovač s svežim istrskim olivni oljem. Odlično se obnese tudi ob krožniku suhega kraškega
Velikost steklenice:
0,75 l
Vinifikacija:
Samo prvo prešanje (“coeur de cuvée”), delna fermentacija v sodih , bistrenje z naravnim usedanjem, brez filtracije, biološki razkis. Zelo majhna vsebnost žvepla.
Vinska hiša:
Domaine Slapšak
Regija:
Dolenjska

Napišite prvo mnenje o tem izdelku!

Napiši mnenje

Najbolj priljubljeno