Carniola alba 2022, Vina Huba Martinčič, 0,75 l

10,50 

Osvežilno belo vino z Dolenjske, ki je zelo lepih, predvsem cvetnih vonjav. To zelo pitno vino je odličen par s testeninami, rižotami, morsko hrano in perutnino.

Razpoložljivost: 24 na zalogi

01062 01062 Categories ,

Vino Carniola alba je suha, bela zvrst treh svetovnih sort: sauvignona, renskega rizlinga in belega pinota. Vino je pol leta zorelo v hrastovih sodčkih na finih drožeh in bilo ustekleničeno ob stari luni. Odlika te zvrsti je mineralnost in dolg pookus. Lepo se poda k ribjim jedem, belemu mesu in nekaterim sirom. Barva je nežna in zlatorumena. Vonjave so predvsem cvetne, najdemo pa tudi nekaj sadja. V ustih vino lepo osveži, svežina je krasno poudarjena, telo na lažji strani. Odlično belo vino, ki bo šlo lepo k testeninam, rižotam, morski hrani in perutnini.

Teža 1,5 kg
Prostornina

0,75 l

Regija

Dolenjska

Stil vina

Aromatično belo vino

Priporočena temperatura

4–6 °C

Potencial staranja

do 5 let

Sorta

sauvignon, beli pinot, renski rizling

Letnik

2022

Hiša

Vina Huba Martinčič

Alkoholna stopnja

12.5 %

Država

SLOVENIJA

Vinifikacija

kratka maceracija, prešanje s pnevmatsko prešo, vrenje, hlajenje in biološki razkis, šolanje na finih drožeh 5 mesecev v rabljenih barik sodčkih

Ujemanje s hrano

testenine, rižote, njoki, ribe, perutnina

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Carniola alba 2022, Vina Huba Martinčič, 0,75 l”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Vina Huba Martinčič

HUBA vinogradništvo in vinarstvo je mlado, družinsko posestvo pod taktirko Martina Martinčiča, bistvo njihovega dela pa je strast do avtentičnega življenja. Skozi skrbno pridelano grozdje in vino kažejo zavezanost kakovosti in izvirnosti, okus njihovih vin pa je odraz plemenite zemlje, nežnega sonca, milega podnebja in marljivih ljudi. Pri Hubi se trudijo prisluhniti naravi, trtam in prijateljem. Zavedajo se, da je za odlična vina potrebno odlično grozdje. Z bolj trajnostno naravnano pridelavo prispevajo k čistejši naravi in bolj zdravemu okolju bivanja. Huba vinogradniško posestvo je vključeno v KOPOP (kmetijsko okoljski podnebni program). S stalnim zatravljanjem skrbijo za ukrepe proti eroziji, sledijo prognostični službi glede zatiranja bolezni, z vabami in lepljivimi ploščami spremljajo razvoj in pojavnost škodljivcev. Sintetičnega mineralnega dušika ne dodajajo, prav tako se izogibajo insekticidom. S temi ukrepi si prizadevajo za naravno kroženje snovi in organizmov v celovitem ekosistemu.

PODOBNI IZDELKI
Scroll to Top