Carniola rubra 2022, Vina Huba Martinčič, 0,75 l

11,00 

Odlično rdeče vino za vsak dan. Lažje, sadno, z nežnimi in blagimi tanini ter krasnimi vonjavami: češnja, ribez, maline… Za k mesu, sirom, pa tudi pici ali burgerju.

Razpoložljivost: 19 na zalogi

01061 01061 Category

Grozdje za to izredno polno, ekstraktno, temnordeče vino zraste na dolomitni matični podlagi. Sestavljajo ga tri rdeče sorte, ki rastejo na zelo kamnitih in pustih tleh: dornfelder, regent, modra frankinja. Trte so izredno malo obremenjene- vsaka rodi največ eno buteljko. Je zahtevnejše, zato ga priporočamo izbranim jedem, na osnovi rdečega mesa. Po 7 – dnevni maceraciji sledi prešanje s pnevmatsko prešo, nato vrenje in biološki razkis, zatem pa vino zori še 5 mesecev na finih drožeh v rabljenih barik sodčkih. Vino je globoke vijolične barve. Na nosu zaznamo veliko temnega sadja: maline, češnje, črni ribez. V ustih je vino lahko, nižjih taninov in prijetne svežine. Super spremljevalec divjačini, pečenem mesu na žaru, suhem mesu (prašič mangolica), različnim sirom, pa tudi pici in hamburgerju.

Teža 1,5 kg
Prostornina

0,75 l

Regija

Dolenjska

Stil vina

Lažje rdeče vino

Priporočena temperatura

16 – 18 °C

Potencial staranja

do 5 let

Sorta

dornfelder, regent, modra frankinja

Alkoholna stopnja

11.5 %

Država

SLOVENIJA

Vinifikacija

7 dnevna maceracija, prešanje s pnevmatsko prešo, vrenje in biološki razkis, šolanje na finih drožeh 5 mesecev v rabljenih barik sodčkih

Ujemanje s hrano

divjačina, pečeno meso na žaru, suho meso (prašič mangolica), različni siri

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Carniola rubra 2022, Vina Huba Martinčič, 0,75 l”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

PODOBNI IZDELKI
Scroll to Top