Chateau Durfort-Vivens, 2015, Margaux, 0,75 l

103,00 

Odlično vino, ki ponuja resnično veličasten izraz najboljšega Margauxa. Nos izraža vso bogastvo barv. Harmonična mešanica črnega sadja, sladkega korena, vijolice, tobaka in vanilije. Obljublja vino, ki je bogato, zrelo in hkrati sveže.

Razpoložljivost: 6 na zalogi

00661 00661 Categories ,

Čudovita globoka, sijoča barva z nežnim rubinastim robom. Nos izraža vso bogastvo barv. Intenzivna, globoka cvetica. Harmonična mešanica črnega sadja, sladkega korena, vijolice, tobaka in vanilije. Obljublja vino, ki je bogato, zrelo in hkrati sveže. Na okusu preseneti izjemno ravnovesje med sladkobo, svežino in močjo. Prvi požirek je gladek, čist.

Tesna tekstura finih, svilnatih taninov nato razvije volumen, ki daje vinu žlahten karakter, zaključi pa se z neverjetno dolgo aromatično in mineralno svežino. Odlično vino, ki ponuja resnično veličasten izraz najboljšega Margauxa. Uživajte z bogato, velikodušno kuhinjo, na primer z divjačino ali govedino Kobe.

Teža 1,5 kg
Prostornina

0,75 l

Regija

Bordeaux

Stil vina

Klasično rdeče vino

Priporočena temperatura

14–16 °C

Potencial staranja

neomejeno

Sorta

90 % cabernet sauvignon in 10 % merlot

Letnik

2015

Hiša

Chateau Durfort-Vivens

Alkoholna stopnja

13.5 %

Država

FRANCIJA

Vinifikacija

Ročna trgatev konec septembra, 18 mesecev staranja v 50 % novih hrastovih sodih

Ujemanje s hrano

Govedina, teletina

Barva

Rubinasto rdeča

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Chateau Durfort-Vivens, 2015, Margaux, 0,75 l”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Chateau Durfort-Vivens

Château Durfort-Vivens je vinska klet v apelaciji Margaux, Bordeaux. Eden izmed klasificiranih grands crujev Médoca je bil uvrščen kot druga rast v prvotni klasifikaciji iz leta 1855. Posestvo nadzoruje Gonzague Lurton, ki je prevzel vodenje posestva v zgodnjih devetdesetih letih. Klet se ponosno predstavlja s certifikatom Ecocert (od leta 2015) in biodinamilčno pridelavo (oznaka Demeter od leta 2017). 55 hektarjev velik vinograd je zasajen na globokih prodnatih tleh na podlagi iz peska in gline. Približno 70% vinograda je cabernet sauvignon, 24 % merlot in 6 % cabernet franc. V kleti je na voljo vrsta lesenih in betonskih sodov, ki se ujemajo z določenimi vinogradniškimi parcelami. Po fermentaciji vinarji izberejo najboljše sode za veliko vino – običajno okoli 40 % proizvodnje – in vino običajno preživi približno 18 mesecev v barikih iz francoskega hrasta, s 35-45 % novega lesa. Preostanek gre v drugo vino: Vivens de Durfort-Vivens.

PODOBNI IZDELKI
Scroll to Top