Chateau Leoville las Cases 2005, 0,75 l

397,00 

Château Léoville Las Cases je eden od treh Léovilleov. Čeprav je 2-eme Cru Classe, mnogi menijo, da lahko konkurira najboljšim. Cvetica je intenzivna, sadna, zaznamo črni ribez, borovnice, gozdno podrast, usnje, sladke začimbe in sladki koren. V zaključku najdemo slladki koren, usnje, čokolado in črne tartufe. Okus je intenziven, plemenit ter dolgo obstojen.

Razpoložljivost: 3 na zalogi

00639 00639 Categories ,

Za nekatere je to najboljše vinsko v Saint-Julienu! Château Léoville Las Cases je eden od treh Léovilleov in je največji s 97 hektarji. Čeprav je 2-eme Cru Classé, mnogi menijo, da lahko konkurira najboljšim.

Globoke, rubinasto rdeče barve ter goste teksture.

Cvetica je intenzivna, sadna, zaznamo črni ribez, borovnice, gozdno podrast, usnje, sladke začimbe in sladki koren. V zaključku pa tudi sladki koren, usnje, čokolado in črne tartufe.

Okus je mehah, a tudi mladostno svež z žametnimi tanini. Okus je intenziven, plemenit ter dolgo obstojen. Struktura pa krepka. Vino, za katerega priporočamo dekantacijo nekaj ur pred uživanjem, saj bo svoj plemeniti karakter izrazilo s časom.

Brstenje se je pričelo v začetku aprila, po suhi in precej mrzli zimi. Cvetenje se je začelo v zadnjem tednu maja v dobrih vremenskih razmerah in je bilo hitro in enakomerno pri vseh sortah grozdja. Vodni stres je postal opazen v juniju, kar je zaviralo rast mladega grozdja in omejilo njihovo velikost zgodaj poleti. Sprememba barve je bila hitra in enakomerna, grozdi pa so zoreli vse do avgusta, ki je bil še vedno zelo suh in sončen, čeprav ne pretirano vroč. Te idealne razmere so zaslužne za zelo koncentrirano in popolnoma uravnoteženo grozdje.

Ocene:
– Wine Spectator: 100
– Robert Parker – Robert Parker’s Wine Advocate: 98 / 100
– Decanter: 97 / 100

Teža 1,5 kg
Prostornina

0,75 l

Regija

Bordeaux

Stil vina

Klasično rdeče vino

Priporočena temperatura

14–16 °C

Potencial staranja

neomejeno

Sorta

88 % cabernet sauvignon, 7 % merlot, 5 % cabernet franc

Letnik

2005

Hiša

Chateau Leoville las Cases

Alkoholna stopnja

13 %

Država

FRANCIJA

Vinifikacija

Fermentacija z maceracijo pri kontroliranih temperaturah, 18 – 20 mesecev zorenja v barrique sodčkih (90 % novih)

Ujemanje s hrano

govedina, divjačina, svinjina, srednje zreli in zreli siri

Barva

Rubinasto rdeča

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Chateau Leoville las Cases 2005, 0,75 l”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

PODOBNI IZDELKI
Scroll to Top

TA HIP PRIPOROČAMO