Cotes de Bourg Rouge, 2020, Chateau Gros Moulin, 0,75 l

11,00 

Dobro, karakterno vino. Izstopa kot eno najbolj priljubljenih vin Cotes de Bourg. Očara z aromami koščičastega sadja, črnega ribeza ter nekaj hrasta. Nežna, hkrati robustna struktura.

Razpoložljivost: 54 na zalogi

01026 01026 Categories , Tag

Vino temne granatno rdeče barve. Privlačen nos koščičastega sadja, črnega ribeza, nekaj začimb in subtilnega hrasta. Nežen napad, ki vodi v dokaj robustno strukturo. Struktura razkriva velikodušno mešanico začimb in sadnih arom. Dobro, karakterno vino.

Teža 1,5 kg
Barva

Granatno rdeča

Prostornina

0,75 l

Regija

Bordeaux

Stil vina

Bogato rdeče vino

Priporočena temperatura

16–18 °C

Potencial staranja

5–10 let

Sorta

40 % malbec, 40 % merlot, 20 % cabernet franc

Letnik

2020

Hiša

Chateau Gros Moulin

Alkoholna stopnja

14.5 %

Država

FRANCIJA

Vinifikacija

Vinifikacija v betonskih tankih, fermentacija z lastnimi kvasovkami. 6-mesečno zorenje v 1-3 leta starih francoskih sodih.

Ujemanje s hrano

Jagnjetina, sirna plošča, mesna pita, obara

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Cotes de Bourg Rouge, 2020, Chateau Gros Moulin, 0,75 l”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Chateau Gros Moulin

Château Gros Moulin se nahaja na vhodu v Bourg / Gironde, starodavno mesto, ki se nahaja ob sotočju rek Dordogne in Garonne na desni strani. Družina Eymas, ki se nahaja v središču Côtes de Bourg, vinske regije z naraščajočim ugledom, ponuja vrhunska vina. Château Gros Moulin je družinska posest, katere zgodovina sega v leto 1757. Vse do poznega 19. stoletja je posest izvajala polikulturo – imeli so tudi mlin za žito za predelavo pšenice, ki so jo vzgojili na posesti. Leta 1757 se je posest z 1 hektarja povečalo na 15 hektarjev. Danes ima Château Gros Moulin 30 hektarjev trte. Leta 2010, po končanem študiju kmetijstva v Angersu, je Rémy Eymas, ki predstavlja že 11. generacijo, prevzela posest od svojega očeta, da bi nadaljevala neposredno linijo vinogradnikov, ki obdelujejo zemljo in s srcem proizvajajo vina.

PODOBNI IZDELKI
Scroll to Top

TA HIP PRIPOROČAMO