Damigiana 2018, Gordia, 0,375 l

32,00 

Privoščite si sladko vino Damigiana iz kleti Gordia iz Slovenske Istre. Vino krasi lepa aromatika: suho sadje, mandlji, rozine, fige, suhe pomaranče, karamela… Odlična spremljava sladkim jedem in tudi zrelim, staranim sirom.

Razpoložljivost: 10 na zalogi

00157 00157 Categories ,

Damigiana je sladko vino ekološke pridelave. Sestavljeno je iz sušenega grozdja, in sicer iz sort rumeni muškat in malvazija.
Barva vina je globoka jantarna. Aroma je krasna. V cvetici najdemo suho sadje, mandlje, rozine, fige, suhe pomaranče, karamelo…
Vino Damigiana je sladko in krepkega telesa, čeprav je alkoholna stopnja 11 odstotkov. Krasi ga intenziven okus in dokaj dolg pookus. Vino se bo lepo staralo še vsaj 10 let.

Teža 0,6 kg
Regija

Slovenska Istra

Sorta

malvazija, rumeni muškat

Hiša

Gordia

Alkoholna stopnja

16.5 %

Priporočena temperatura

8–10 °C

Država

SLOVENIJA

Potencial staranja

10–15 let

Stil vina

Desertno belo vino

Letnik

2018

Prostornina

0,375 l

Vinifikacija

vino iz sušenega grozdja, sušenje jagod v zabojčkih do januarja, zorenje: fermentacija in zorenje 12 mesecev v rabljenih hrastovih sodih, nefiltrirano in naravno bistreno

Ujemanje s hrano

sladice, zreli zorjeni siri

Barva

Jantarna

Gordia

Vina Gordia, so po razpletu naključij nastala so v vasici Kolobman nad Ankaranom, kjer vinar Andrej Cep obdeluje približno 4 ha ekološko certificiranih vinogradov. Andrej se je po neuspešnem študiju ekonomije vrnil v domačo gostilno in skrbel zlasti za kuho. Kot radovednega in zagnanega mladostnika ga je pot zapeljala na tečaj sommelierjev, na katerem se je prvič spoznal z ekološko pridelanimi in maceriranimi vini. Ta svet ga je tako fasciniral, da sta se z očetom odločila postaviti vinograd v bližnjem bregu. Sedaj Andrej vsa vina prideluje v sobivanju z naravo, vina spontano fermentirajo, vinogradi pa so ekološko certificirani. V letu 2021 so sovje domovanje preuredili in sedaj lahko ponudijo svojim gostom tudi prenočitev. Tako lahko breskrbno uživajo na terasi, ki nudi čudovit razgled na Koprski zaliv. Ime Gordia izvira iz starega lokalnega imena za vasico Kolomban.

PODOBNI IZDELKI
Scroll to Top

TA HIP PRIPOROČAMO