Sveža cvetica in note akacije, katere spremlja aromatika hrušk in jabolk ter dišeče note citrusov in sena. Suho, sveže in sadno vino zmernega telesa. Odlična harmonija mineralov in začimb v zaključku.
Ta Grüner Veltliner je cuvee vin, pridobljenih iz različnih terasastih vinogradov v okolici Langenloisa. Vinogradi se nahajajo na nadmorski višini med 260 in 380 metrov. Dvignjene terase so sestavljene iz kamnitih tal. Vina iz tega območja imajo aromatičen izraz, dobro kislino, note elegantnega koščičastega in pečkastega sadja ter veliko mineralov. Nižje ležeče terase, večinoma iz plastnega rodovitnega lesa, kažejo več telesa in zrelosti. S kombinacijo teh dveh značilnosti dobimo resnično klasičen Grüner Veltliner z lepo strukturo in podpisom.
VINIFIKACIJA
Vina fermentirajo v nerjavnem jeklu pri temperaturah od 15 do 20° C in nato zorijo na finih drožeh do polnjenja.
Popoln spremljevalec številnih predjedi, kot so dimljena postrv, šunka, hladna zelenjava, morski sadeži, tapasi ali sveže mariniran kozji sir z zelišči; prav tako zelo dobro z ribjim žarom ali pečenim piščancem, azijskimi jedmi, če niso preveč pekoče, kot je Dim Sum ali Wok.
Mnenja
Zaenkrat še ni mnenj.