Les Pins Francs, Bordeaux blanc, 2020, Chateau Jean Faux, 0,75 l

17,50 

Vino svetlo slamnato rumene barve. Zaznamujejo ga arome belega cvetja, rastlinski odtenki aromatičnih zelišč, note belega mesnatega sadja, citrusov in tropskega sadja. Obilen in bogat okus ima zrelo in zadovoljivo sadnost, ki se podaljšuje proti svežemu in pikantnemu zaključku.

Razpoložljivost: 16 na zalogi

00847 00847 Categories , Tag

“Za vse, ki želite nekaj drugačnega in nevsakdanjega. Ste mislili, da poznate sauvignon? Pustite se presenetiti temu krasnemu belemu vinu iz fracoske regije Bordeaux.

Morda Les Pins Francs s svojo sortno sestavo – 85 % sauvignon in 15 % semmilion – napoveduje lahko strukturo in tipične sauvignonske aromatike, a vino že ob prvem požirku preseneti in navduši.

Prvih nekaj minut v kozarcu so arome nežne, sadne in rahlo travnate. Ko v naslednjih minutah vino zadiha, se arome razvijejo v prekrasno paleto začimb, svežih in suhih – timijan, origano in žajbelj, zaznamo tudi smrečje. V ustih vino kar eksplodira! Telo je prekrasno, vino je ravno prav mehko in vsekakor lepo uravnovešeno.

Les Pins Francs je bil pridelan v inox cisternah, brez stika z lesenimi sodi in s hladno maceracijo pred fermentacijo.

Vino je organske pridelave in ima Demeter certifikat.”

Teža 1,5 kg
Regija

Bordeaux

Sorta

85% sauvignon blanc, 15% semillion

Hiša

Chateau Jean Faux

Alkoholna stopnja

14 %

Priporočena temperatura

8–10 °C

Država

FRANCIJA

Stil vina

Sveže belo vino

Letnik

2020

Prostornina

0,75 l

Potencial staranja

5–10 let

Vinifikacija

Hladna maceracija pred fermentacijo, fermentacija z avtohtonimi kvasovkami, po potrebi potapljanje klobuka

Ujemanje s hrano

Morska hrana, ostrige, riba na žaru, zelenjavne jedi

Barva

Slamnato rumena

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Les Pins Francs, Bordeaux blanc, 2020, Chateau Jean Faux, 0,75 l”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Chateau Jean Faux

Château Jean Faux je starodavna posest v Bordeaxu. Zgodba sega v srednji vek, ko je bil Sainte-Radegonde templjarska vas. V 16. stoletju je posest pripadala družini Du Mas, v 18. stoletju je grof Ezechiel du Mas posest popolnoma prenovil. Današnji lastnik in vinar Pascal Colotte se je s svojo družino na posest Jean Faux preselil leta 2002. Sprva izdelovalec sodov je Pascal leta potoval po vinogradih sveta in nato še sam postal vinar. V osrčju regije Bordeaux, v vasi Sainte-Radegonde, je Jean Faux edinstvena posest. Gleda proti apelaciji Saint-Emilion, kateri je podobna po sestavi tal: glina, kreda in apnenc. Le četrtina zemlje posesti Chateau Jean Faux je zasajena z vinsko trto. Ostalo so gozdovi, travniki, potoki, ribniki - popoln ekosistem za razvoj biodiverzitete. Najlepši terroirji so rezervirani za trto in obsegajo 12,8 hektarjev: 10,6 hektarjev posesti je zasajenih z rdečim grozdjem, 2,2 hektara pa z belim. Trgatev poteka ročno, sortiranje jagod je zelo strogo. Od leta 2008 vina Jean Faux pridelujejo ekološki, vendar so že pred tem delali brez kemikalij. V letu 2014 je Pascal začel s prehodom na biodinamiko. Danes že delujejo z biodinamičnim certifikat - tako Demeter, kot tudi francoski Biodyvin.

PODOBNI IZDELKI
Scroll to Top