Malvazija maceracija, 2016, Gordia, 0,75 l

20,50 

Naročite macerirano malvazijo iz kleti Gordia in uživajte v njeni elegantni, a krepki strukturi.

Razpoložljivost: 10 na zalogi

00175 00175 Categories , Tag

Macerirana malvazija iz kleti Gordia je srednje globoke jantarne barve. Arome so lepo poudarjene, elegantne in bogate. Gre za suho vino srednjega telesa z nekaj tanini. Vino ima lepo strukturo tako na vonju kot tudi v ustih. Macerirana malvazija je precej sadna, z aromo breskve in marelice. Krasi jo prijetna svežina in umirjeni tanini.

Teža 1,5 kg
Prostornina

0,75 l

Regija

Slovenska Istra

Stil vina

Bogato belo vino

Priporočena temperatura

8–10 °C

Potencial staranja

5–10 let

Sorta

100 % malvazija

Letnik

2016

Hiša

Gordia

Alkoholna stopnja

14 %

Država

SLOVENIJA

Vinifikacija

60 dni maceracije ob nekontrolirani temperaturi, 3 krat dnevno ročno potapljanje klobuka in mešanje. Zorenje v rabljenih hrastovih sodih 18 mesecev. Naravno bistrenje in stekleničenje brez filtracije.

Ujemanje s hrano

Kompleksnejše zelenjavne jedi in jedi iz belega mesa

Barva

Jantarna

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Malvazija maceracija, 2016, Gordia, 0,75 l”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Gordia

Vina Gordia, so po razpletu naključij nastala so v vasici Kolobman nad Ankaranom, kjer vinar Andrej Cep obdeluje približno 4 ha ekološko certificiranih vinogradov. Andrej se je po neuspešnem študiju ekonomije vrnil v domačo gostilno in skrbel zlasti za kuho. Kot radovednega in zagnanega mladostnika ga je pot zapeljala na tečaj sommelierjev, na katerem se je prvič spoznal z ekološko pridelanimi in maceriranimi vini. Ta svet ga je tako fasciniral, da sta se z očetom odločila postaviti vinograd v bližnjem bregu. Sedaj Andrej vsa vina prideluje v sobivanju z naravo, vina spontano fermentirajo, vinogradi pa so ekološko certificirani. V letu 2021 so sovje domovanje preuredili in sedaj lahko ponudijo svojim gostom tudi prenočitev. Tako lahko breskrbno uživajo na terasi, ki nudi čudovit razgled na Koprski zaliv. Ime Gordia izvira iz starega lokalnega imena za vasico Kolomban.

PODOBNI IZDELKI
Scroll to Top