Modra frankinja 2023, Vina Huba Martinčič, 0,75 l

11,00 

Odlična modra frankinja z dolenjskega konca prekrasnih arom po črnem jagodičevju in višnjah. Lepa spremljava k jagenjčku, mesu z žara, divjačini in narezku.

Razpoložljivost: 29 na zalogi

01063 01063 Categories ,

Modra frankinja iz kleti Huba je krepko, sadno vino globoke vijolične barve. Nudi nam široko paleto zaznav po črnem jagodičevju in višnjo. V okusu je vino čvrsto in rahlo pikantno. Svežina je, kot se pritiče Dolenjski, visoka, tanini jo lepo podkrepijo. Med rdečimi sortami modra frankinja prednjači v vsebnosti blagodejnega resveratrola, ki je eden najmočnejših antioksidantov, zato je vse bolj iskana. Modro frankinjo ponudimo k jagenjčku, mesu z žara ali divjačini ter suhomestnatim izdelkom.

Teža 1,5 kg
Prostornina

0,75 l

Regija

Dolenjska

Stil vina

Lažje rdeče vino

Priporočena temperatura

16 – 18 °C

Potencial staranja

do 5 let

Sorta

modra frankinja

Letnik

2022

Hiša

Vina Huba Martinčič

Alkoholna stopnja

12 %

Država

SLOVENIJA

Vinifikacija

7 dnevna maceracija, prešanje s pnevmatsko prešo, vrenje in biološki razkis, šolanje na finih drožeh 5 mesecev v rabljenih barik sodčkih

Ujemanje s hrano

pečeno meso ali meso na žaru, suho meso, rahlo pikantni siri

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Modra frankinja 2023, Vina Huba Martinčič, 0,75 l”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Vina Huba Martinčič

HUBA vinogradništvo in vinarstvo je mlado, družinsko posestvo pod taktirko Martina Martinčiča, bistvo njihovega dela pa je strast do avtentičnega življenja. Skozi skrbno pridelano grozdje in vino kažejo zavezanost kakovosti in izvirnosti, okus njihovih vin pa je odraz plemenite zemlje, nežnega sonca, milega podnebja in marljivih ljudi. Pri Hubi se trudijo prisluhniti naravi, trtam in prijateljem. Zavedajo se, da je za odlična vina potrebno odlično grozdje. Z bolj trajnostno naravnano pridelavo prispevajo k čistejši naravi in bolj zdravemu okolju bivanja. Huba vinogradniško posestvo je vključeno v KOPOP (kmetijsko okoljski podnebni program). S stalnim zatravljanjem skrbijo za ukrepe proti eroziji, sledijo prognostični službi glede zatiranja bolezni, z vabami in lepljivimi ploščami spremljajo razvoj in pojavnost škodljivcev. Sintetičnega mineralnega dušika ne dodajajo, prav tako se izogibajo insekticidom. S temi ukrepi si prizadevajo za naravno kroženje snovi in organizmov v celovitem ekosistemu.

PODOBNI IZDELKI
Scroll to Top