Pinot Noir Grand V, 2020, Domaine Gruss, 0,75 l

24,00 

Pinot Noir Grand V se ponaša z rubinasto rdečo barvo in gosto teksturo. Cvetica je intenzivna, razkriva drobno črno jagodičevje, obenem note rahlo praženega in vanilje. V ustih deluje bogato in intenzivno, z veliko črnega ribeza in jagodičevja, zaokroženih in številnih taninov in ravnovesja.

Razpoložljivost: 6 na zalogi

00816 00816 Categories , Tag

Grozdje iz dveh leg, ki se nahajajo v središču Grand Cru Vorbourga. Tla sestavljata kreda in glina, z južno lego, ki zagotavlja bogata in globoka vina s poudarjeno svežino.

Globoka rubinasto rdeča barva z gosto teksturo. Cvetica je intenzivna, razkriva drobno črno jagodičevje, obenem note rahlo praženega in vanilje. V ustih deluje bogato in intenzivno, z veliko črnega ribeza in jagodičevja, zaokroženih in številnih taninov in ravnovesja.

Pospremiti ob mesnih jedeh ali divjačini.

Starost trt: 45 in več let
Ostanek sladkorja: 0,2 g/l

Teža 1,5 kg
Prostornina

0,75 l

Regija

Alzacija

Stil vina

Klasično rdeče vino

Priporočena temperatura

14–16 °C

Potencial staranja

5–10 let

Sorta

100 % modri pinot

Letnik

2020

Hiša

Domaine Gruss

Alkoholna stopnja

13.9 %

Država

FRANCIJA

Vinifikacija

Fermentacija in zorenje v velikih 500-litrskih hrastovih sodih, pri čemer je 20 % novih

Ujemanje s hrano

Mesne jedi ali divjačina

Barva

Rubinasto rdeča

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Pinot Noir Grand V, 2020, Domaine Gruss, 0,75 l”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Domaine Gruss

Alzacija je dežela belih vin, resnično izjemna in vznemirljiva, njen ugled pa je uveljavljen že stoletja. Družinska posest Gruss ima v lasti 16 hektarjev vinogradov, ki so razdeljeni v 50 manjših delov, ti pa ležijo okoli slikovite vasice Eguisheim. Na čudovitih terroirjih in pretežno apnenčasti zemlji kultivirajo tri Grand Cru vinograde: Eichberg, Pfersiberg in Vorbourg. Tudi lege, ki mejijo na Grand Cru-je, dajejo vina z močnim karakterjem. Spoštljiva, ekološka pridelava in grozdje, ki izraža svoje poreklo, sta razlog za izjemna vina. Stiskanje celih jagod in dolge fermentacije privedejo do neprimerljivih arom in fines, trud vseh vpletenih pa se odraža v velikih vinih, ki so v stalnem iskanju ravnovesja, čistosti in elegance.

PODOBNI IZDELKI
Scroll to Top