Pintas, 2019, Wine & Soul, 5,0 l

739,90 

Razvajajte se ob Pintas, vinu z intenzvinimi aromami, ki razkrivajo črno češnjo, slivo, črni ribez in murvo; sledijo sladke začimbe in grafit. Vino intenzivnosti, krepkega telesa in zelo dolge obstojnosti. Vino plemenitega karakterja.

Razpoložljivost: 1 na zalogi

00472 00472 Categories , , Tags ,

Globoko, ekstratno rubinasto rdeče barve, s škrlatnim odtenkom in zelo gosto teksturo.
Arome so intenzvine in razkrivajo črno češnjo, slivo, črni ribez, murvo; sledijo sladke začimbe in grafit.
Vino deluje mehkobno, z dobro vgrajenimi alkoholi. Vino je sveže, tanini delujejo mladostno, žametasto. Vino intenzivnosti, krepkega telesa in zelo dolge obstojnosti. Vino plemenitega karakterja.
Vinograd je star 89 let in v njem uspeva več kot 40 različnih, mešano zasajenih avtohtonih sort.
PRIDELANIH STEKLENIC
5.900 steklenic prostorninre 75 cl, 300 magnum steklenic, 44 jeroboam steklenic, 15×5-litrskih steklenic, 12×9-litrskih steklenic in 6×12-litrskih steklenic.
ANALITIČNI PODATKI
Alkoholna stopnja: 14,5 % vol. Alc.
Skupne kisline: 6,2 g/L
Hlapne kisline: 0,6 g/L
pH: 3,59
Skupni ekstrakti: 37,9 g/L
Skupni sladkorji: < 0,6 g/L

Teža 6,5 kg
Regija

Douro

Sorta

zvrst več kot 40 rdečih avtohtonih sort

Hiša

Wine & Soul

Alkoholna stopnja

14.5 %

Priporočena temperatura

14–16 °C

Država

PORTUGALSKA

Potencial staranja

5–10 let

Stil vina

Bogato rdeče vino

Letnik

2019

Prostornina

5,0 l

Ujemanje s hrano

Jedi z račko, janjetino, svinjetino in divjačino

Barva

Rubinasto rdeča

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Pintas, 2019, Wine & Soul, 5,0 l”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Wine & soul

Wine & Soul se nahaja v osrčju doline reke Douro, najbolj znane portugalske vinske dežele in obsega več slikovitih vinogradov. To inovativno, a rustikalno vinsko klet sta 2001 ustanovila Jorge Serôdio Borges in njegova žena Sandra Tavares da Silva, ki sta želela svoje bogate izkušnje prenesti v vinsko klet, ki bi na mednarodni ravni predstavila tradicionalne sorte in terroir doline Douro. Lokacije vinogradov Sprva je Wine & Soul obsegal samoten vinograd Pintas, ki se nahaja v dolini Pinhão v Cima Corgo. Skozi leta pa sta svojo posest razširila na nove lokacije, kot je veličastna Quinta da Manoella. Parcele z več kot 80 let starimi vinogradi, se nahajajo na terasah, ki so jih pred stoletjem oblikovali z dinamitom. Zidovi, zgrajeni iz skrilavca ščitijo trto, preprečujejo erozijo in krepijo to idilično pokrajino. Filozofija vinarstva Wine & Soul številni svetovni kritiki čislajo zaradi svojih karakternih vin, ki vsa predstavljajo izjemen terroir dežele Douro. Prednost dajejo naravnemu kmetovanju brez rabe kemičnih gnojil, pesticidov ali herbicidov. Namakanje je minimalno in se izvaja le ročno, za skoraj vso fermentacijo pa se uporabljajo avtohtone kvasovke. Zaradi strmih pobočij in ozke širine teras vse grozdje obirajo ročno. Grozdje drozgajo na stari način, s stopali v granitnih lagares. Zaradi nežnosti postopka so tanini fini, svilnati. Vsa vina so starana v francoskih barikih, ali tradicionalnih sodih iz portugalskega oreha. Jorge Serôdio Borges in Sandra Tavares da Silva, lastnika/vinarja mož in žena, ki stojita za Wine & Soul, imata dolgo zgodovino vinarstva. Pred tem je bil Jorge Serôdio Borges enolog v Niepoortu. Zdaj je poleg lastništva Wine & Soul lastnik kleti Passadouro z družino Bohrmann. Sandra Tavares da Silva pa velja za prvo žensko vinarko v Douru. Izkušnje je pridobivala v Quinta do Vale D. Maria v Douru in na posestvu svoje družine Chocapalha v Estremaduri.

PODOBNI IZDELKI
Scroll to Top