Vino Rdeče iz kleti Gordia je mešanica cabernet sauvignona, merlota in syraha, ki so predstavljeni v približno enakih delih.
Trta je stara 14 let in sajena na flišu na nadmorski višini med 100 in 120 metri. Vinograd je spektakularne amfiteatralne oblike, obrnjen proti jugozahodu s čudovitim razgledom na Koprski zaliv.
Gordia rdeče ima globoko, rubinasto rdečo barvo z gosto teksturo. Arome so intenzivne in zapeljive – črni ribez, robide, posušena aronija, janež, nota sladkega korena, posušene rdeče vrtnice, črni poper, nageljnove žbice, cimet in lahke note grafita. Okus je intenziven, topel in mehak, prijetno osveži usta, tanini pa jih osušijo. Vino je elegantno z živahnim telesom, elegantno izražene in trajne obstojnosti. Vino se bo lepo staralo.
Grozdje se obira ročno, ko je prezrelo. Vsaka od sort se vinificira ločeno. Sledi maceracija v odprtih kadih do 4 tedne brez nadzora temperature. Po nežnem stiskanju mlado vino dve leti zori v rabljenih hrastovih sodih. Na koncu vse tri sorte združijo, da dva meseca zorijo v nerjavečih posodah. Stekleničenje poteka brez filtracije in z minimalnim dodatkom žvepla. Vino v steklenicah zori še šest mesecev, preden pride na trg.
Mnenja
Zaenkrat še ni mnenj.