Rdeče, 2019, Gordia, 0,75 l

25,00 

Uživajte v krepkem in kulinaričnem rdečem vinu iz Slovenske Istre. Organsko vino Gordia Rdeče je kompleksno, meditativno in hkrati dober spremljevalec krožnikov. Odlikuje ga lepa aromatika in ravnovesje.

Razpoložljivost: 1 na zalogi

00997 00997 Categories , Tag

Vino Rdeče iz kleti Gordia je mešanica cabernet sauvignona, merlota in syraha, ki so predstavljeni v približno enakih delih.
Trta je stara 14 let in sajena na flišu na nadmorski višini med 100 in 120 metri. Vinograd je spektakularne amfiteatralne oblike, obrnjen proti jugozahodu s čudovitim razgledom na Koprski zaliv.

Gordia rdeče ima globoko, rubinasto rdečo barvo z gosto teksturo. Arome so intenzivne in zapeljive – črni ribez, robide, posušena aronija, janež, nota sladkega korena, posušene rdeče vrtnice, črni poper, nageljnove žbice, cimet in lahke note grafita. Okus je intenziven, topel in mehak, prijetno osveži usta, tanini pa jih osušijo. Vino je elegantno z živahnim telesom, elegantno izražene in trajne obstojnosti. Vino se bo lepo staralo.

Grozdje se obira ročno, ko je prezrelo. Vsaka od sort se vinificira ločeno. Sledi maceracija v odprtih kadih do 4 tedne brez nadzora temperature. Po nežnem stiskanju mlado vino dve leti zori v rabljenih hrastovih sodih. Na koncu vse tri sorte združijo, da dva meseca zorijo v nerjavečih posodah. Stekleničenje poteka brez filtracije in z minimalnim dodatkom žvepla. Vino v steklenicah zori še šest mesecev, preden pride na trg.

Teža 1,5 kg
Barva

Rubinasto rdeča

Prostornina

0,75 l

Regija

Slovenska Istra

Stil vina

Klasično rdeče vino

Priporočena temperatura

14–16 °C

Potencial staranja

10–15 let

Sorta

Merlot, cabernet sauvignon, syrah

Letnik

2019

Hiša

Gordia

Alkoholna stopnja

14.5 %

Država

SLOVENIJA

Vinifikacija

Maceracija 35 dni, zorenje 36 mesecev v rabljenih hrastovih sodih, nefiltrirano in naravno bistreno

Ujemanje s hrano

Meso, začinjene jedi, jedi z žara

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Rdeče, 2019, Gordia, 0,75 l”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Gordia

Vina Gordia, so po razpletu naključij nastala so v vasici Kolobman nad Ankaranom, kjer vinar Andrej Cep obdeluje približno 4 ha ekološko certificiranih vinogradov. Andrej se je po neuspešnem študiju ekonomije vrnil v domačo gostilno in skrbel zlasti za kuho. Kot radovednega in zagnanega mladostnika ga je pot zapeljala na tečaj sommelierjev, na katerem se je prvič spoznal z ekološko pridelanimi in maceriranimi vini. Ta svet ga je tako fasciniral, da sta se z očetom odločila postaviti vinograd v bližnjem bregu. Sedaj Andrej vsa vina prideluje v sobivanju z naravo, vina spontano fermentirajo, vinogradi pa so ekološko certificirani. V letu 2021 so sovje domovanje preuredili in sedaj lahko ponudijo svojim gostom tudi prenočitev. Tako lahko breskrbno uživajo na terasi, ki nudi čudovit razgled na Koprski zaliv. Ime Gordia izvira iz starega lokalnega imena za vasico Kolomban.

PODOBNI IZDELKI
Scroll to Top