Reserva, 2017, Miguel Merino, 0,75 l

31,00 

Pustite se zapeljati vinu Reserva 2017. S svojo ekstraktno, rubinasto rdečo barvo in poudarjenimi aromami po jagodičevju, sladkih začimbah, usnju in zeliščih ponazarja pristen izraz tempranilla in graciana. Vino, ki je 2 leti zorelo v hrastovih sodčkih, je pridelano iz grozdja vinogradov, ki so bili zasajeni v 60-ih letih prejšnjega stoletja.

Razpoložljivost: 58 na zalogi

00951 00951 Categories ,

Vino globoke rubinasto rdeče barve s škrlatnim odtenkom.
Arome so intenzinve, poudarjene. Zaznamo črno češnjo, gozdne jagode, vaniljo, kokos, sladke začimbe, usnje in zelišča.
Vino krepkega telesa z intenzivnim okusom, kjer svežina in taninski oprijem izražata dolgoživost te Reserve. Vino elegance in dolgega, harmoničnega pookusa.
Sorte grozdja: tempranillo, graciano
Ravnovesje in harmonija sta ključni lastnosti dobre Reserve. Nič ne sme manjkati, nič ne sme izstopati; sadnost, intenzivnost, struktura, obstojnost in osebnost morajo biti v sozvočju. Filozofija, ki jo to vino, pridelano iz vinogradov posajenih v 60-ih letih, čudovito ponazarja.
Ročno obrano grozdje so postavili v majhne zabojčke. Sledila je ročna selekcija najboljših grozdov. Fermentacija je potekala v majhnih posodah iz nerjavnega jekla pri kontrolirani temperaturi, da ohranijo deliaktne primarne arome grozdja. Malolaktična fermentacija se je izvršila med zorenjem vina v hrastovih sodih.

Vino je dve leti zorelo v 25 sodih (70 % novih), kjer so doge iz ameriškega, glave pa francoskega hrasta. Vino so pretakali na pol leta in ves čas skrbeli za polnost sodov, da s tem preprečijo oksidacijo vina.

Potencial staranja: 10 let in več
Servirna temperatura: 16 – 18 °C
NAGRADE IN PRIZNANJA
92 točk: Tim Atkin MW Rioja Report 2022″

Teža 1,5 kg
Barva

Rubinasto rdeča

Prostornina

0,75 l

Regija

Rioja

Stil vina

Bogato rdeče vino

Priporočena temperatura

16–18 °C

Potencial staranja

10–15 let

Sorta

96 % tempranillo, 4 % graciano

Letnik

2017

Hiša

Miguel Merino

Alkoholna stopnja

14 %

Država

ŠPANIJA

Vinifikacija

Nežna spontana fermentacija v malih posodah pri kontroliranih temperaturah, 2 leti zorenja v barrique sodčkih kjer so doge iz ameriškega, glave pa francoskega hrasta

Ujemanje s hrano

Idealna popestritev druženja ob jedeh iz žara, raznim tapasom, ob ossobuco, ali pa ob pečenki

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Reserva, 2017, Miguel Merino, 0,75 l”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Miguel Merino

Miguel Merino je ena najmanjših kleti iz območja Rioja Alta. Gre za butično klet, ki svojo filozofijo kroji skozi sledenje eleganci. Leta 1994 jo je ustanovil Miguel Merino, ki je po dolgih letih izvažanja španskih vin po celem svetum uresničil svoje sanje o majhni in butični vinski kleti ‘bodegi’. Za svoj sedež je izbral Briones, eno najlepših vasi Rioje in, kar je še pomembneje, vas okoli katere so posajeni najstarejši vinogradi tega območja. Vsi njihovi vinogradi so v okolici vasice in so bili zasajeni med 1929 in 2001. Miguel z družino obdeluje skoraj 13 hektarjev in na leto pridela okoli 55.000 kg grozdja. Ukvarjajo se s tradicionalnim in trajnostnim vinogradništvom, brez uporabe herbicidov ter z veliko ročnega dela. Trgatev poteka ročno. Gre za zelo majhno, butično klet (ekipa 4 oseb), ki upravičeno velja za eno vodilnih tako imenovanega novega vala Rioja vin. Vina izvažajo v 23 držav. Na leto vstekleničijo približno 60.000 steklenic, ki jih sestavlja 7 različnih vin.

PODOBNI IZDELKI
Scroll to Top