Rouge, 2020, Chateau Leoube, 0,75 l

29,50 

Letnik 2019 je prejel zlato priznanje The Global Masters Drinks Business. Vino Rouge Chateau Leoube 2019 razvije izjemno prijetno aromo ustrezno izraženimi sadnimi notami. Svilnat, a vztrajen okus, ki se razvije v dolg zaključek s pridihom robide.

Razpoložljivost: 12 na zalogi

00766 00766 Categories , Tag

Rouge Chateau Leoube 2019 je sadno rdeče vino z notami robide, popra in cimeta – vse značilnosti, ki jih običajno najdemo v sorti syrahu, ki prevladuje v mešanici. Izjemno prijetna aroma vina z ustrezno izraženimi sadnimi notami. Svilnat, a vztrajen okus, ki se razvije v dolg zaključek s pridihom robide.

Vino se odlično poda k lažjim mesnim jedem, tako toplim kot hladnim.

Sorte grozdja: večinoma syrah, okus sooblikujeta tudi grenache in cinsault

Letnik 2019 je prejel zlato priznanje The Global Masters Drinks Business.

Teža 1,5 kg
Regija

Provansa

Sorta

Syrah z grenache in cinsault

Hiša

Chateau Leoube

Alkoholna stopnja

14 %

Priporočena temperatura

14–16 °C

Država

FRANCIJA

Potencial staranja

5–10 let

Stil vina

Klasično rdeče vino

Letnik

2020

Prostornina

0,75 l

Ujemanje s hrano

Lažje mesne jedi (tople in hladne)

Barva

Rubinasto rdeča

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Rouge, 2020, Chateau Leoube, 0,75 l”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Chateau Leoube

Zgodba vinograda Léoube se začne v Provansi. V osrčju tega krasnega območja, ki se nahaja v obalnem zalivu na enem najlepših zaščitenih vinogradov v Evropi je posestvo Léoube. Zakoreninjeno je med morjem in hribi, kjer ponuja edinstven terrior 68 hektarjev trte in 23 hektarjev oljčnih nasadov, vsi so namenjeni pridelavi grozdja in oljk za ekološka vina in oljčna olja. Že več kot 20 let gojijo in obdelujejo tla v skladu z načeli ekološkega kmetijstva. Leta 1998 so začeli dolg postopek preusmeritve vinogradniškega in oljčnega nasada. Prenovili so parcele, obdelali tla z največjo skrbnostjo in zasadili vinsko trto. Prenehali so z uporabo kakršnih koli pesticidov in kemikalij. Proizvajajo samo tisto, kar jim lahko nudi zemlja. Vinogradništvo in pridelovanje je v sožitju z naravo. Upoštevajo se naravni cikli letnih časov in spoštovanja ravnovesja vsake rastline v njenem okolju. Svet današnjega in jutrišnjega dne želijo narediti bolj trajnosten, da bi prihodnjim generacijam omogočili boljši planet.

PODOBNI IZDELKI
Scroll to Top