Singuliere blanc, 2021, Chateau Leoube, 0,75 l

62,50 

Sinugliere Blanc je redek izraz sauvignona, ki je zorel na sredozemskem soncu. To belo vino je edinstvena interpretacija obmorskega terroirja kleti Chateau Leoube Polnega okusa, globok, mineralen, razkriva čudovito živahnost, veliko bogastvo in elegantno kompleksnost.

Razpoložljivost: 13 na zalogi

00561 00561 Categories , Tag

Identiteta “Singulier” cuvée izhaja iz posebne lokacije vinogradov Château Léoube. Narejen iz majhnega deleža sauvignona blanca, izbranega z največjo skrbnostjo, »Rodil se je iz naše želje, da ne ostanemo osredotočeni na tradicionalne sredozemne sorte grozdja. Predvsem izraža našo željo, da gremo še dlje, da pretresamo kodekse in iščemo nova zavezništva, hkrati pa ostajamo zvesti svoji identiteti,« pravi Romain Ott, glavni vinar.

Sorte: sauvignon blanc, rolle, ugni Blanc in sémillon.

Sinugliere Blanc je redek izraz sauvignona, ki je zorel na sredozemskem soncu. To belo vino je edinstvena interpretacija obmorskega terroirja kleti Chateau Leoube Polnega okusa, globok, mineralen, razkriva čudovito živahnost, veliko bogastvo in elegantno kompleksnost. Zanimivo!

Teža 1,5 kg
Prostornina

0,75 l

Regija

Provansa

Stil vina

Bogato belo vino

Priporočena temperatura

6–8 °C

Potencial staranja

5–10 let

Sorta

sauvignon blanc, rolle, ugni blanc, sémillon

Letnik

2021

Hiša

Chateau Leoube

Država

FRANCIJA

Ujemanje s hrano

Ribe, školjke, belo meso, zelenjava, mehki siri.

Barva

Zlato rumena

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Singuliere blanc, 2021, Chateau Leoube, 0,75 l”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Chateau Leoube

Zgodba vinograda Léoube se začne v Provansi. V osrčju tega krasnega območja, ki se nahaja v obalnem zalivu na enem najlepših zaščitenih vinogradov v Evropi je posestvo Léoube. Zakoreninjeno je med morjem in hribi, kjer ponuja edinstven terrior 68 hektarjev trte in 23 hektarjev oljčnih nasadov, vsi so namenjeni pridelavi grozdja in oljk za ekološka vina in oljčna olja. Že več kot 20 let gojijo in obdelujejo tla v skladu z načeli ekološkega kmetijstva. Leta 1998 so začeli dolg postopek preusmeritve vinogradniškega in oljčnega nasada. Prenovili so parcele, obdelali tla z največjo skrbnostjo in zasadili vinsko trto. Prenehali so z uporabo kakršnih koli pesticidov in kemikalij. Proizvajajo samo tisto, kar jim lahko nudi zemlja. Vinogradništvo in pridelovanje je v sožitju z naravo. Upoštevajo se naravni cikli letnih časov in spoštovanja ravnovesja vsake rastline v njenem okolju. Svet današnjega in jutrišnjega dne želijo narediti bolj trajnosten, da bi prihodnjim generacijam omogočili boljši planet.

PODOBNI IZDELKI
Scroll to Top