Vitola Reserva, 2018, Miguel Merino, 0,75 l

24,50 

Okusite Vitola Reserva, vino, ki nosi ime po vinogradu, ki je bil posajen v letu 1970. Poudarjene arome nas spomnijo na gozdne jagode, črno češnjo in slivo. Najdemo tudi zaznave vijolice, vanilje, usnja, sladiča in evkaliptusa. Intenzivno in plemenito vino, dolgega in harmoničnega pookusa.

Razpoložljivost: 40 na zalogi

00952 00952 Categories , Tag

Vino ekstraktne, rubniasto rdeče barve in gosto.
Arome so poudarjene, razkošne. Zaznamo gozdne jagode, črno češnjo, slivo. Najdemo tudi zaznave vijolice, vanilje, usnja, sladiča in evkaliptusa.
Vitola je intenzivnega okusa. Telo je krepko, obenem pa nas osveži. Tanini so žametasti in nakazujejo, da se bodo še zaokrožali. Vitola reserva je elegantno vino z zelo obstojnim, plememnitim in harmoničnim pookusom.
Sorte grozdja: tempranillo, graciano
Vitola Reserva je vino, ki nosi ime po vinogradu – Vitola. Vinograd gleda na severozahod in je bil zasajen okoli leta 1970 na obrobju vasice Briones. Gojitvena oblika je tradicionalna, kot grmičevje. Vinograd je zasajen na revnih tleh, stran od rodovitne doline, ki se razprostira ob reki Ebro, kar pomeni, da se trta tudi bolj trudi z dozorevanjem in s tem daje toliko boljši pridelek.
Ročno obrano grozdje so nabrali v majhne zabojčke. Sledila je ročna selekcija najboljših grozdov. Fermentacija je potekala v majhnih posodah iz nerjavnega jekla pri kontrolirani temperaturi do 28 ° Celzija. Izvedli so dva kratka remontage (prelivanje mošta čez klobuk) v prvi fazi fermentacije. Mlečni razkis je potekel spontano, takoj po alkoholni fermentaciji.
Vino je dve leti zorelo v 28 barik sodčkih iz francoskega in ameriškega hrasta, ob konstantni skrbi za polnost sodov. Na pol leta je sledil pretok vina, da so se izločile usedline.
Skupno so pridelali 8.225 setklenic.
Potencial staranja: 10 let in več
Servirna temperatura: 16 – 18 °C
NAGRADE IN PRIZNANJA
93 točk: Tim Atkin MW Rioja Report 2022

Teža 1,5 kg
Barva

Rubinasto rdeča

Prostornina

0,75 l

Regija

Rioja

Stil vina

Bogato rdeče vino

Priporočena temperatura

16–18 °C

Potencial staranja

10–15 let

Sorta

96 % tempranillo, 4 % graciano

Letnik

2018

Hiša

Miguel Merino

Alkoholna stopnja

14.5 %

Država

ŠPANIJA

Vinifikacija

Nežna spontana fermentacija v malih posodah pri kontroliranih temperaturah s pogostim remontage, dve leti zorenja v 28 barik sodčkih iz francoskega in ameriškega hrasta

Ujemanje s hrano

Odlična spremljava mesnim jedem iz žara, jagnjetini, tudi ob grški ali orientalski kuhinji, ali pa pečenki

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Vitola Reserva, 2018, Miguel Merino, 0,75 l”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

PODOBNI IZDELKI
Scroll to Top

TA HIP PRIPOROČAMO