Quinta do Manoella VV, 2018, Wine & Soul, 1,5 l

176,90 

Spoznajte Manoella VV z aromami po zrelih gozdnih jagodah, črni češnji, sladkih začimbah in grafitu. Vino intenzivnosti, zelo obstojnega, elegantnega pookusa in krepkega telesa.

Razpoložljivost: 3 na zalogi

Globoke, rubinasto rdeče barve z gosto teksturo.
Arome so intenzivne in razkrivajo zrele gozdne jagode, črno češnjo, sladke začimbe in grafit.
V ustih deluje mehko z dobro vgrajenimi alkoholi. Kisline so mladostne, tanini so žametasti, obenem pa nam ponudi mineralno noto joda. Vino intenzivnosti, zelo obstojnega, elegantneag pookusa in krepkega telesa.
VINOGRAD
109 let star vinograd v katerem uspeva več kot 30 različnih, mešano zasajenih avtohtonih sort.
PRIDELANIH STEKLENIC
4.000 steklenic prostorninre 75 cl, 200 magnum steklenic in 29 jeroboam steklenic.
ANALITIČNI PODATKI
Alkoholna stopnja: 14,5 % vol. Alc.
Skupne kisline: 5,7 g/L
Hlapne kisline: 0,6 g/L
pH: 3,55
Skupni ekstrakti: 31 g/L
Skupni sladkorji: < 0,6 g/L

Teža 2,4 kg
Regija

Douro

Sorta

zvrst več kot 30 rdečih avtohtonih sort

Hiša

Wine & Soul

Alkoholna stopnja

14.5 %

Priporočena temperatura

14 – 16 °C

Država

PORTUGALSKA

Potencial staranja

5 let in več

Stil vina

Lahko rose vino

Letnik

2018

Prostornina

1,5 l

Vinifikacija

Delno pecljano grozdje so drozgali z nogami v lagares iz granita, za tem je vino fermentiralo 10 dni, sledilo je 22 mesečno zorenje v rabljenih barrique sodčkih.

Ujemanje s hrano

Jedi z račko, janjetino, svinjetino in divjačino

Barva

Rubinasto rdeča

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Quinta do Manoella VV, 2018, Wine & Soul, 1,5 l”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Wine & soul

Wine & Soul se nahaja v osrčju doline reke Douro, najbolj znane portugalske vinske dežele in obsega več slikovitih vinogradov. To inovativno, a rustikalno vinsko klet sta 2001 ustanovila Jorge Serôdio Borges in njegova žena Sandra Tavares da Silva, ki sta želela svoje bogate izkušnje prenesti v vinsko klet, ki bi na mednarodni ravni predstavila tradicionalne sorte in terroir doline Douro. Lokacije vinogradov Sprva je Wine & Soul obsegal samoten vinograd Pintas, ki se nahaja v dolini Pinhão v Cima Corgo. Skozi leta pa sta svojo posest razširila na nove lokacije, kot je veličastna Quinta da Manoella. Parcele z več kot 80 let starimi vinogradi, se nahajajo na terasah, ki so jih pred stoletjem oblikovali z dinamitom. Zidovi, zgrajeni iz skrilavca ščitijo trto, preprečujejo erozijo in krepijo to idilično pokrajino. Filozofija vinarstva Wine & Soul številni svetovni kritiki čislajo zaradi svojih karakternih vin, ki vsa predstavljajo izjemen terroir dežele Douro. Prednost dajejo naravnemu kmetovanju brez rabe kemičnih gnojil, pesticidov ali herbicidov. Namakanje je minimalno in se izvaja le ročno, za skoraj vso fermentacijo pa se uporabljajo avtohtone kvasovke. Zaradi strmih pobočij in ozke širine teras vse grozdje obirajo ročno. Grozdje drozgajo na stari način, s stopali v granitnih lagares. Zaradi nežnosti postopka so tanini fini, svilnati. Vsa vina so starana v francoskih barikih, ali tradicionalnih sodih iz portugalskega oreha. Jorge Serôdio Borges in Sandra Tavares da Silva, lastnika/vinarja mož in žena, ki stojita za Wine & Soul, imata dolgo zgodovino vinarstva. Pred tem je bil Jorge Serôdio Borges enolog v Niepoortu. Zdaj je poleg lastništva Wine & Soul lastnik kleti Passadouro z družino Bohrmann. Sandra Tavares da Silva pa velja za prvo žensko vinarko v Douru. Izkušnje je pridobivala v Quinta do Vale D. Maria v Douru in na posestvu svoje družine Chocapalha v Estremaduri.

PODOBNI IZDELKI
Scroll to Top