Malvazija maceracija 2016, Gordia
20.90 
0,75 l
Slovenska Istra
00175
Ni na zalogi/dobavljivo
+

Naročite macerirano malvazijo iz kleti Gordia in uživajte v njeni elegantni, a krepki strukturi. Na vonju boste odkrili lepe sadne arome. Tudi v ustih ne bo razočarala, zelo lepo bo pospremila kompleksnejše zelenjavne jedi ali jedi iz belega mesa.

Macerirana malvazija iz kleti Gordia je srednje globoke jantarne barve. Arome so lepo poudarjene, elegantne in bogate. Gre za suho vino srednjega telesa z nekaj tanini. Vino ima lepo strukturo tako na vonju kot tudi v ustih. Macerirana malvazija je precej sadna, z aromo breskve in marelice. Krasi jo prijetna svežina in umirjeni tanini.

Alkoholna stopnja:
14%
Barva vina:
jantarna
Hiša:
Gordia
Letnik:
2016
Potencial staranja:
7 - 10 let
Priporočena temperatura serviranja:
12 - 15 °C
Prostornina:
0,75 l
Sorta:
malvazija
Stil vina:
suho
Ujemanje s hrano:
kompleksnejše zelenjavne jedi in jedi iz belega mesa,
Vinifikacija:
60 dni maceracije ob nekontrolirani temperaturi, 3 krat dnevno ročno potapljanje klobuka in mešanje. Zorenje v rabljenih hrastovih sodih 18 mesecev. Naravno bistrenje in stekleničenje brez filtracije.
Regija:
Slovenska Istra

Napišite prvo mnenje o tem izdelku!

Napiši mnenje

Andrej Čep - Gordia Vina Gordia, so po razpletu naključij nastala so v vasici Kolobman nad Ankaranom, kjer vinar Andrej Cep obdeluje približno 4 ha ekološko certificiranih vinogradov.

Andrej se je po neuspešnem študiju ekonomije vrnil v domačo gostilno in skrbel zlasti za kuho. Kot radovednega in zagnanega mladostnika ga je pot zapeljala na tečaj sommelierjev, na katerem se je prvič spoznal z ekološko pridelanimi in maceriranimi vini. Ta svet ga je tako fasciniral, da sta se z očetom odločila postaviti vinograd v bližnjem bregu.

Sedaj Andrej vsa vina prideluje v sobivanju z naravo, vina spontano fermentirajo, vinogradi pa so ekološko certificirani.

V letu 2021 so sovje domovanje preuredili in sedaj lahko ponudijo svojim gostom tudi prenočitev. Tako lahko breskrbno uživajo na terasi, ki nudi čudovit razgled na Koprski zaliv.

Ime Gordia izvira iz starega lokalnega imena za vasico Kolomban.

Andrej Čep - Gordia Vina Gordia, so po razpletu naključij nastala so v vasici Kolobman nad Ankaranom, kjer vinar Andrej Cep obdeluje približno 4 ha ekološko certificiranih vinogradov.

Andrej se je po neuspešnem študiju ekonomije vrnil v domačo gostilno in skrbel zlasti za kuho. Kot radovednega in zagnanega mladostnika ga je pot zapeljala na tečaj sommelierjev, na katerem se je prvič spoznal z ekološko pridelanimi in maceriranimi vini. Ta svet ga je tako fasciniral, da sta se z očetom odločila postaviti vinograd v bližnjem bregu.

Sedaj Andrej vsa vina prideluje v sobivanju z naravo, vina spontano fermentirajo, vinogradi pa so ekološko certificirani.

V letu 2021 so sovje domovanje preuredili in sedaj lahko ponudijo svojim gostom tudi prenočitev. Tako lahko breskrbno uživajo na terasi, ki nudi čudovit razgled na Koprski zaliv.

Ime Gordia izvira iz starega lokalnega imena za vasico Kolomban.

Drugi izdelki te hiše