Chateau Pontet-Canet, 2015, 0,75 l

156,00 

Na okusu je vino bogato in uglajeno z bogato teksturo. Sadna nota prekriva usta in obarva vse kotičke vaših brbončic.

Vino je čudovito, privlačno in strukturirano. Kljub vsej tej moči je vino uravnoteženo Če mu v kleti pustite še nekaj let, bo postajalo še boljše in boljše.

Razpoložljivost: 5 na zalogi

00605 00605 Categories ,

Vino globoke rdeče barve. Sprva zaznamo kubanske cigare, evkaliptus, kavna zrna, cvetje in robide. Na okusu je vino bogato in uglajeno z bogato teksturo. Sadna nota prekriva usta in obarva vse kotičke vaših brbončic.

Vino je čudovito, privlačno in strukturirano. Kljub vsej tej moči je vino uravnoteženo. Popolnoma lahkotno za pitje, že v kozarcu je vzvišeno. Če mu v kleti pustite še nekaj let, bo postajalo še boljše in boljše. Letnik 2015 prvi letnik brez drugega vina, kar vam omogoča, da izkusite celovitost tega, kar je proizvedel celoten 81 hektarjev velik vinograd. Vino je mešanica 65 % cabernet sauvignona, 30 % merlota, 4 % cabernet franka in 1 % petit verdota.

Staranje
50 % v novih hrastovih sodih, 35 % v betonskih amforah, 15 % v hrastovih sodih za eno vino – 16 do 18 mesecev

Teža 1,5 kg
Prostornina

0,75 l

Regija

Bordeaux

Stil vina

Klasično rdeče vino

Priporočena temperatura

14–16 °C

Potencial staranja

neomejeno

Sorta

65 % cab. sauv., 30% merlot, 4% cab. franc,1% petit verdot

Letnik

2015

Hiša

Chateau Pontet-Canet

Alkoholna stopnja

13.5 %

Država

FRANCIJA

Vinifikacija

Ročna trgatev. Alkoholna fermentacija z avtohtonimi kvasovkami, 4 tedne trajajoča maceracija z mehkim prebijanjem, jabolčno-mlečna fermentacija v cisternah.

Ujemanje s hrano

govedina, divjačina, svinjina, srednje zreli in zreli siri

Barva

Rubinasto rdeča

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Chateau Pontet-Canet, 2015, 0,75 l”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Chateau Pontet-Canet

Château Pontet-Canet je priznana vinska posest, ki se nahaja v okrožju Pauillac v severnem delu regije Médoc v Bordeauxu. Posestvo je bilo leta 1855 uvrščeno na peto mesto po rasti v klasifikaciji Bordeauxa, čeprav v sodobnih kritiških in ljudskih krogih velja, da si posestvo zasluži veliko višjo uvrstitev. Njihov grand vin je klasičen, strukturiran claret z veliko prefinjenostjo, ki redno dosega visoke ocene in je zelo iskan po vsem svetu. Drugo vino posestva je Hauts de Pontet-Canet. Od leta 2005 mošt fermentira v sodobnih betonskih sodih z nadzorovano temperaturo, ki so nameščeni neposredno pod mizami za sortiranje. Grozdje z vsake parcele se vinificira ločeno in zori v sodu (nikoli več kot dve tretjini novega hrasta) 16-20 mesecev, odvisno od letnika.

PODOBNI IZDELKI
Scroll to Top