La duchessa, Chianti Riserva DOCG, 2018, Il Palagio, 0,75 l

30,73 

Izjemen Chianti Riserva s Stingove posesti Il Palagio. Arome naslikajo temno jagodičevje, kot so češnje, maline in robide. Nos razveselijo note cimeta, muškatnega oreščka in mletega črnega popra, temu primerno sledi poln okus.

Razpoložljivost: 65 na zalogi

00556 00556 Categories , Tag

Rock’n’roll v kozarcu – spoznajte vina Stinga!

Prvo vino posesti Il Palagio v kategoriji Riserva. Grozdje sorte sangiovese je bilo prvotno namenjeno vrhunskemu vinu “Sister Moon”, vendar je bila splošna kakovost letnika 2018 tako dobra, da so se odločili narediti Riservo in s tem dopolniti ponudbo.

Arome naslikajo temno jagodičevje, kot so češnje, maline in robide. Nos razveselijo tudi note cimeta, muškatnega oreščka in mletega črnega popra, temu primerno sledi poln okus.

Vino je starano v sodu 14 mesecev.

Teža 1,5 kg
Regija

Toskana

Sorta

sangiovese

Hiša

Il Palagio

Alkoholna stopnja

14.5 %

Priporočena temperatura

16–18 °C

Država

ITALIJA

Potencial staranja

10–15 let

Stil vina

Klasično rdeče vino

Letnik

2018

Prostornina

0,75 l

Vinifikacija

14 mesecev staranja v sodu

Ujemanje s hrano

rdeče meso, jedi z žara, začinjene jedi

Barva

Rubinasto rdeča

il palagio

Il Palagio je toskanska posest s 350 hektari v lasti legendarnega glasbenika Stinga in njegove žene Trudie Styler. Velik del zemlje je obsega gozd, kjer se nahaja nekaj čudovitih jezer. Na posesti se nahaja tudi 2 hektara velik vrt in več čebelnjakov. Zemlja na posesti je bila že od nekdaj obdelovana, vse od 16. stoletja dalje. Ko sta Sting in Trudie leta 1999 sprva naletela na posest, je vse skupaj propadalo, zato sta se lotila ljubeče obnove ter hiši, gospodarskim poslopjem in zelmljišču vdahnila nekdanji sijaj. Da bi čim bolj izkoristil naravne danosti posestvi, je Sting zbral sanjsko ekipo: -svetovalec Alan York skrbi za vinogradništvo in celotno posest vodi po načelih biodinamike -Paolo Caciorgna nadzira pridelavo vina -Paolo Rossi je upravitelj posesti, skrbi za zemljo in rastline Od sredine 16. stoletja Il Palagio prideluje lastna vina. Sting in Trudie sta želela ohranit tradicijo in po biodinamičnih metodah kmetovanja ponovno zasadila 11 hektarjev vinogradov. Rezultat so izvrstna toskanska rdeča vina. Sorte grozdja so klasične toskanske: rdeči Sangiovese, Canaiolo in Colorino, pa tudi mednarodno priznana cabernet sauvignon in merlot. Vina zorijo v nerjavečih inox cisternah in hrastovih sodih.

PODOBNI IZDELKI
Scroll to Top