Cuvee Heritage 1757 Cotes du Bourg, 2018, Chateau Gros Moulin, 0,75 l

24,50 

Malbec s svoje rodne zemlje. Krasno rdeče vino z izjemno aromatiko: jagodičevje, sploh zrele borovnice, eterične vonjave – smrečje, nova savna, evkaliptus, na koncu pa zaznamo še podrast in gozdna tla ter vanilijo. Super par z rdečim mesom, sploh stejki in pečenkami, ter staranimi trdimi siri.

Razpoložljivost: 15 na zalogi

00859 00859 Categories , Tag

*slika je simbolična

Spoznajte malbec z rodne grudi.

Barva je globoka, rubinasto rdeča.

Vonjave so prekrasne in odpeljejo naravnost v gozd: jagodičevje, prekrasen vonj po borovnicah, robidah, črni ribez, gozdne jagode, malo kasneje še zrela sliva in višnja. Nato se razkrijejo eterične note: evkaliptus, smrečje, smola in vonj po novi savni. Zavonjamo še podrast in gozdna tla, nato pa do izraza pridejo sladke začimbe: vanilija in klinčki. Vonj se razvija kar lep čas, zaznamo še svež rožmarin. Kakšna krasna aromatika!

V ustih vino ne razočara. Tanini so primerni za bordojski terroir, svežina in minerali se lepo ujamejo z mehkobo vina. Lep užitek.

Odličen par z mesom na žaru, zelo ga pripočamo k steakom (t-bone …), pečenkam in sirom.

Teža 1,5 kg
Prostornina

0,75 l

Regija

Bordeaux

Stil vina

Klasično rdeče vino

Priporočena temperatura

16–18 °C

Potencial staranja

10–15 let

Sorta

100% malbec

Letnik

2018

Hiša

Chateau Gros Moulin

Alkoholna stopnja

14.5 %

Država

FRANCIJA

Vinifikacija

Vinifikacija v betonskih tankih, fermentacija z lastnimi kvasovkami. 12 do 18-mesečno zorenje v novih francoskih sodih.

Ujemanje s hrano

Govedina, sirna plošča, jedi na žaru, jagnjetina

Barva

Rubinasto rdeča

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Cuvee Heritage 1757 Cotes du Bourg, 2018, Chateau Gros Moulin, 0,75 l”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Chateau Gros Moulin

Château Gros Moulin se nahaja na vhodu v Bourg / Gironde, starodavno mesto, ki se nahaja ob sotočju rek Dordogne in Garonne na desni strani. Družina Eymas, ki se nahaja v središču Côtes de Bourg, vinske regije z naraščajočim ugledom, ponuja vrhunska vina. Château Gros Moulin je družinska posest, katere zgodovina sega v leto 1757. Vse do poznega 19. stoletja je posest izvajala polikulturo – imeli so tudi mlin za žito za predelavo pšenice, ki so jo vzgojili na posesti. Leta 1757 se je posest z 1 hektarja povečalo na 15 hektarjev. Danes ima Château Gros Moulin 30 hektarjev trte. Leta 2010, po končanem študiju kmetijstva v Angersu, je Rémy Eymas, ki predstavlja že 11. generacijo, prevzela posest od svojega očeta, da bi nadaljevala neposredno linijo vinogradnikov, ki obdelujejo zemljo in s srcem proizvajajo vina.

PODOBNI IZDELKI
Scroll to Top