Col di Manza Prosecco Superiore DOCG Valdobbiadene, Extra Dry, Perlage, 0,75 l

15,90 

Biodinamičen extra dry prosecco, ustekleničen v elegantni in prefinjeni steklenici, izraža čarobnost vzdušja področja in kakovost izdelka, tesno povezanega z regijo. Odličen kot aperitiv ali pa kar spremljevalec celotnega obroka.

Razpoložljivost: 6 na zalogi

00530 00530 Categories , Tag

Col di Manza je peneče vino, katerega grozdje je pridelano po biodinamičnih principih na hribih Farra di Soligo, v osrčju področja Valdobbiadene Prosecco Superiore DOCG.

Biodinamično vinogradništvo temelji na načelu, da morajo zemeljske in kozmične sile delovati v popolnem ravnovesju in harmoniji, medtem ko mora človeška dejavnost delovati z ohranjanjem biotske raznovrstnosti tal. Tako lahko trta raste zdrava in močna.

Col di Manza, ustekleničen v elegantni in prefinjeni steklenici, je ekološki Prosecco Superiore DOCG extra dry, ki izraža čarobnost vzdušja področja in kakovost izdelka, tesno povezanega z regijo.

Teža 1,5 kg
Regija

Prosecco Conegliano Valdobbiadene DOCG

Sorta

Glera

Hiša

Perlage

Alkoholna stopnja

11.5 %

Priporočena temperatura

4–6 °C

Država

ITALIJA

Potencial staranja

do 5 let

Stil vina

Lažje peneče vino

Prostornina

0,75 l

Letnik

neletniški

Vinifikacija

Charmat metoda

Ujemanje s hrano

Morska juha, ocvrta riba, sir, zelenjavna pita

Barva

Slamnato rumena

Perlage

Zgodba Perlage sega v leto 1985, ko se je 7 bratov Nardi podalo na pot ekološkega kmetijstva. Podjetje je začelo z vinogradom Riva Moretta v osrčju Prosecco DOCG območja. Danes je Perlage svetovno priznana in med najpomembnejšimi italijanskimi kletmiv svetu ekoloških penečih vin. So eden redkih proizvajalcev ekoloških vin na območju Prosecco Conegliano Valdobbiadene DOCG. Perlage je prepoznaven po svoji tradiciji in inovativnosti pri pridelavi svojih ekoloških, od leta 2004 pa tudi biodinamičnih vin. Osredotočenost Perlage na trajnost v vinogradništvu zajema celoten proizvodni proces, začenši z izbiro najprimernejše zemlje za posamezno sorto grozdja. Okoljska trajnost, ki se nadaljuje z izjemno skrbnostjo v vinogradu, v vseh fazah vinifikacije in stekleničenja, pa vse do prodaje vina kupcu. Perlage je sinonim za elegantna in kakovostna ekološka vina, dobro poslovno prakso in strast. Spoštovanje svojega izvora in prihodnosti, po poti, ki so jo ustvarili ljudje, zgodbe, preplet trt in življenj, brsti in zreli sadeži, odkritja in ponovna odkritja, raziskovanje in ustvarjalnost – harmonijo vseh teh elementov ustvarja Perlage v svojih organskih proseccih.

PODOBNI IZDELKI
Scroll to Top