Refošk, 2016, Gordia

32,00 

Refošk je kompleksen in ima čudovito aromo zrele višnje, suhe slive, suhe brusnice, črnega popra. Odličen spremljevalec divjačinskih jedi.

Razpoložljivost: 1 na zalogi

00156 00156 Categories , Tag

Barva vina je intenzivna vijoličasta z rdečkastim odtenkom. Cvetica je lepo aromatična: zrele višnje, vložene borovnice, suhe slive, suhe brusnice, črni poper, sladki koren, lovor. Že v vonju se čuti mediteransko toplino, hkrati pa tudi kompleksnost.
V ustih je vino gosto, viskozno, masleno, skoraj bi ga lahko označili za koncentrat. Tanini so prijetni, svežina visoka. Gre za lepo uravnoteženo vino. Pookus je poln, kompleksen in zelo dolg.
Refošk Gordia se lepo ujema z mesnimi jedmi, sploh z divjačino.

Teža 1,5 kg
Prostornina

0,75 l

Regija

Slovenska Istra

Stil vina

Klasično rdeče vino

Priporočena temperatura

14–16 °C

Potencial staranja

5–10 let

Sorta

100 % refošk

Letnik

2016

Hiša

Gordia

Alkoholna stopnja

11 %

Država

SLOVENIJA

Ujemanje s hrano

Divjačina, rdeče meso pečeno na žaru

Barva

Škrlatno rdeča

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Refošk, 2016, Gordia”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Gordia

Vina Gordia, so po razpletu naključij nastala so v vasici Kolobman nad Ankaranom, kjer vinar Andrej Cep obdeluje približno 4 ha ekološko certificiranih vinogradov. Andrej se je po neuspešnem študiju ekonomije vrnil v domačo gostilno in skrbel zlasti za kuho. Kot radovednega in zagnanega mladostnika ga je pot zapeljala na tečaj sommelierjev, na katerem se je prvič spoznal z ekološko pridelanimi in maceriranimi vini. Ta svet ga je tako fasciniral, da sta se z očetom odločila postaviti vinograd v bližnjem bregu. Sedaj Andrej vsa vina prideluje v sobivanju z naravo, vina spontano fermentirajo, vinogradi pa so ekološko certificirani. V letu 2021 so sovje domovanje preuredili in sedaj lahko ponudijo svojim gostom tudi prenočitev. Tako lahko breskrbno uživajo na terasi, ki nudi čudovit razgled na Koprski zaliv. Ime Gordia izvira iz starega lokalnega imena za vasico Kolomban.

PODOBNI IZDELKI
Scroll to Top