Refošk 2016, Gordia

Refošk 2016, Gordia
32.00 
00156
Ni na zalogi/dobavljivo
+
Naši količinski popusti:
Količina 6+ 12+
Cena 31.04 € 30.40 €

Kupite rdeče vino refošk ekološke pridelave Gordia iz Slovenske Istre. Refošk je  kompleksen in ima čudovito aromo - zrele višnje, vložene borovnice, suhe slive, suhe brusnice, črni poper, sladki koren... Odličen spremljevalec divjačinskih jedi.

Barva je intenzivna vijoličasta z rdečkastim odtenkom. Cvetica je lepo aromatična: zrele višnje, vložene borovnice, suhe slive, suhe brusnice, črni poper, sladki koren, lovor. Že v vonju se čuti mediteransko toplino, hkrati pa tudi kompleksnost.

V ustih je vino gosto, viskozno, masleno, skoraj bi ga lahko označili za koncentrat. Tanini so prijetni, svežina visoka. Gre za lepo uravnoteženo vino. Pookus je poln, kompleksen in zelo dolg.

Refošk Gordia se lepo ujema z mesnimi jedmi, sploh z divjačino.

Napišite prvo mnenje o tem izdelku!

Napiši mnenje

Andrej Čep - Gordia Vina Gordia, so po razpletu naključij nastala so v vasici Kolobman nad Ankaranom, kjer vinar Andrej Cep obdeluje približno 4 ha ekološko certificiranih vinogradov.

Andrej se je po neuspešnem študiju ekonomije vrnil v domačo gostilno in skrbel zlasti za kuho. Kot radovednega in zagnanega mladostnika ga je pot zapeljala na tečaj sommelierjev, na katerem se je prvič spoznal z ekološko pridelanimi in maceriranimi vini. Ta svet ga je tako fasciniral, da sta se z očetom odločila postaviti vinograd v bližnjem bregu.

Sedaj Andrej vsa vina prideluje v sobivanju z naravo, vina spontano fermentirajo, vinogradi pa so ekološko certificirani.

V letu 2021 so sovje domovanje preuredili in sedaj lahko ponudijo svojim gostom tudi prenočitev. Tako lahko breskrbno uživajo na terasi, ki nudi čudovit razgled na Koprski zaliv.

Ime Gordia izvira iz starega lokalnega imena za vasico Kolomban.

Andrej Čep - Gordia Vina Gordia, so po razpletu naključij nastala so v vasici Kolobman nad Ankaranom, kjer vinar Andrej Cep obdeluje približno 4 ha ekološko certificiranih vinogradov.

Andrej se je po neuspešnem študiju ekonomije vrnil v domačo gostilno in skrbel zlasti za kuho. Kot radovednega in zagnanega mladostnika ga je pot zapeljala na tečaj sommelierjev, na katerem se je prvič spoznal z ekološko pridelanimi in maceriranimi vini. Ta svet ga je tako fasciniral, da sta se z očetom odločila postaviti vinograd v bližnjem bregu.

Sedaj Andrej vsa vina prideluje v sobivanju z naravo, vina spontano fermentirajo, vinogradi pa so ekološko certificirani.

V letu 2021 so sovje domovanje preuredili in sedaj lahko ponudijo svojim gostom tudi prenočitev. Tako lahko breskrbno uživajo na terasi, ki nudi čudovit razgled na Koprski zaliv.

Ime Gordia izvira iz starega lokalnega imena za vasico Kolomban.

Drugi izdelki te hiše