Oljčna olja Ipša

30/11/2020
Avtor: DOBROVINO

Na lep jesenski dan smo imeli možnost obiskati vinarijo in oljarno Ipša, ki se nahaja v Hrvaški Istri in si ogledali, kako poteka biološka pridelava ekstra deviškega oljčnega olja.

Vino Atmosphere Figuiere s sommelierjem

30/11/2020
Avtor: DOBROVINO
Tokrat predstavljamo naš BEST SELLER: peneči rose Atmosphere iz provansalske kleti Figuiere! December je tu in z njim sezona mehurčkov, a tale naš extra brut Atmosphere je pri naših strankah zelo zaželen kar skozi celo leto... ker vedno paše! Je odličen aperitiv in super spremljevalec k široki paleti jedi.

Kako odpreti steklenico vina?

23/11/2020
Avtor: DOBROVINO

Dan, ko dobimo goste. Več ur se že vrtimo po kuhinji in ustvarjamo specialitete in pripravljeno imamo vino na ravno pravšnji temperaturi, da bo hrana še boljša. V vrsti že čakajo kozarci, ko... pride čas, da odpremo vino. Pred gosti. Kaj pa zdaj? 

Vino Malvazija Ipša s sommelierjem

19/11/2020
Avtor: DOBROVINO

Malvazija istarska iz kleti Ipša je za določene člane naše ekipe najljubše jesensko vino. Valentina Bufolina, sommelierja 3. stopnje, smo prosili, da na svoj eleganten način naredi opis Ipšine malvazije. 

Vino Superistrian Polič s sommelierjem

19/11/2020
Avtor: DOBROVINO
Valentin Bufolin, sommelier 3. stopnje, nam je zopet priskočil na pomoč in naredil lep sommelierski opis tega pravega Superistrianca. Gre za zvrst ekološko pridelanega refoška, cabernet sauvignona in merlota.